צריכה מוגזמת של אוכל מעובד במיוחד קשורה לבריאות לב ירודה

צריכה מוגזמת של אוכל מעובד במיוחד קשורה לבריאות לב ירודה

מזונות מעובדים במיוחד, המהווים יותר ממחצית מהקלוריות היומיות של אמריקאי ממוצע, קשורים למדדים הנמוכים יותר של בריאות הלב וכלי הדם, כך על פי מחקר ראשוני שהוצג במפגשי המדע של איגוד הלב האמריקאי בנובמבר 2019.

 

חוקרים מהמרכזים לבקרת מחלות ומניעת מחלות בארה"ב (CDC) מצאו כי לכל עלייה של 5% בקלוריות ממזונות מעובדים במיוחד שאדם אכל, חלה ירידה מקבילה בבריאות הכוללת של הלב וכלי הדם. מבוגרים שאכלו כ-70% מהקלוריות שלהם ממזון מעובד במיוחד היו בעלי סיכוי של 50% בלבד לשמירה על לב בריא בתפקוד אידיאלי בהשוואה לאנשים שאכלו 40% או פחות קלוריות ממזון מעובד במיוחד.

 

המזונות סווגו לקבוצות לפי היקף ומטרת העיבוד התעשייתי שהם עוברים. מזון מעובד במיוחד מיוצר כולו או בעיקרו מחומרים המופקים ממזון, כמו שומנים, עמילנים, שומנים מוקשים, תוספת סוכר, עמילן שונה ותרכובות אחרות וכוללים תוספים קוסמטיים כמו טעמים מלאכותיים, צבעים או מתחלבים. דוגמאות לכך כוללות שתייה קלה, חטיפים מלוחים ארוזים, עוגיות, עוגות, בשרים מעובדים, נאגטס עוף, מרקי אינסטנט באבקה ופריטים רבים המשווקים לעתים קרובות כ"מזון נוחות".

 

"תזונה בריאה ממלאת תפקיד חשוב בשמירה על לב וכלי דם בריאים", אמר צנג ז'אנג, M.D., Ph.D., אפידמיולוג ב-CDC. "אכילת מזון מעובד במיוחד לעיתים קרובות תופסת את מקומם של מזונות בריאים יותר העשירים בחומרים מזינים, כמו פירות, ירקות, דגנים מלאים וחלבון רזה, הקשורים קשר חזק לבריאות לב טובה. בנוסף, מזון מעובד במיוחד לעיתים עשיר במלח, סוכרים, שומן רווי וחומרים אחרים הקשורים להגברת הסיכון למחלות לב."

 

על פי נתונים של סקר בדיקות הבריאות והתזונה הלאומית (NHANES) שנאסף בין השנים 2011-2016, החוקרים ב-CDC בדקו את התוצאות של 13,446 מבוגרים, בני עשרים ומעלה, שהשלימו דיווחים תזונתיים 24 שעות ביממה וענו על שאלות לגבי בריאות לב וכלי דם.

 

בריאות הלב וכלי הדם מוגדרת על ידי איגוד הלב האמריקאי כמדדים ללחץ דם בריא, כולסטרול ורמות גלוקוז בדם, הימנעות ממוצרי טבק, תזונה טובה, משקל גוף בריא ופעילות גופנית נאותה.

 

"מחקר זה מדגיש את החשיבות של בניית תזונה בריאה יותר על ידי ביטול מזונות כמו משקאות ממותקים בסוכר, עוגיות, עוגות ומזונות מעובדים אחרים," אמרה דונה ארנט, נשיאת העבר של איגוד הלב האמריקאי והדיקנית של המכללה לבריאות הציבור באוניברסיטת קנטאקי שבלקסינגטון. "יש דברים שאתם יכולים לעשות כל יום כדי לשפר את הבריאות שלכם רק קצת. לדוגמה, במקום לאכול לחם לבן, לכו על לחם שעשוי מדגנים מלאים או לחם חיטה. נסו להחליף את ההמבורגר בדגים פעם אחת או פעמיים בשבוע. ביצוע שינויים קטנים אלה יכול להסתכם בבריאות לב טובה יותר לאורך זמן."

כתיבת תגובה

סגירת תפריט